#### CDS Exam ELEMENTARY MATHEMATICS Study Material

Digitization help student to explore and study their academic courses online, as this gives them flexibility and scheduling their learning at their convenience. Kidsfront has prepared unique course material of ELEMENTARY MATHEMATICS Time And Speed for CDS Exam student. This free online ELEMENTARY MATHEMATICS study material for CDS Exam will help students in learning and doing practice on Time And Speed topic of CDS Exam ELEMENTARY MATHEMATICS. The study material on Time And Speed, help CDS Exam ELEMENTARY MATHEMATICS students to learn every aspect of Time And Speed and prepare themselves for exams by doing online test exercise for Time And Speed, as their study progresses in class. Kidsfront provide unique pattern of learning ELEMENTARY MATHEMATICS with free online comprehensive study material and loads of CDS Exam ELEMENTARY MATHEMATICS Time And Speed exercise prepared by the highly professionals team. Students can understand Time And Speed concept easily and consolidate their learning by doing practice test on Time And Speed regularly till they excel in ELEMENTARY MATHEMATICS Time And Speed.

b) 28s

c) 24.6 s

d) 26s

b) 62.5

c) 70

d) 80

b) 300 m

c) 225 m

d) 275 m

Time taken to cross the pole = 25 s

Now, length of train = Speed of train x

time taken to cross pole = 10 x 25 = 250 m

b) 25s

c) 32s

d) 26s

taken to cross the tree = 120 / 12 = 12.5 m/s

Time to cross a tunnel = (Length of tunnel + length of train) / Speed of train

= 250 + 150 / 12.5 = 32 s

b) 40

c) 30

d) 35

Speed of bus = 60 km/h

Time taken = 6 h

Distance covered = speed x Time taken

= 60 x 6 = 360 km

now speed of bus to cover same distance in 9 h

Speed of bus = Distance travelled / Timetaken

= 360 / 9 = 40 km/h

b) 74.5m

c) 100m

d) 60m

Distance travelled in 5 s = 20 x 5 ( speed x time ) = 100 m

b) 9km

c) 8km

d) 7km

By given condition ,

x/3 - x/4 = 1/2

4x-3x / 12 = 1/2

x = 12 / 2

x = 6 km

Thespeed of a train going from Nagpur to Allahabad is 100 km/h. While its speed is 150 km/h, when coming back from Allahabad to Nagpur. Then, the average speed during the whole journey is

b) 120 km/h

c) 125 km/h

d) 140 Km/h

b) 50 km/h

c) 45 km/h

d) 40 km/h

b) 85km/h

c) 90 km/h

d) 100 km/h

=80*45 km=360 km

Now ,to cover this distance is 4 h,the speed of the train

= 360/4 =90 km/h